De vlammen slaan uit het dak.
De vlammen slaan uit het dak. (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
update

Pannenkoekenhuis Etten-Leur in vlammen op; brandlucht trekt over Breda

  Politie

ETTEN-LEUR - In Pannenkoekenhuis De Hoge Neer in Etten-Leur woedt maandagochtend sinds 08.00 uur een flinke brand. De brandweer is uitgerukt met drie voertuigen en een hoogwerker om te blussen. De rooklucht is in delen van Breda ook te ruiken.


Het vuur is ontstaan in het binnendeel van het gebouw. Omdat het vuur lastig bereikbaar was, zette de brandweer groot materiaal in met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Rond 10.00 uur meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (MWB) dat de partyzaal volledig in brand stond en dat de brandweer heeft ingezet op het niet overslaan van het vuur naar het naastgelegen restaurant. Zij laat het partycentrum, waarvan het dak inmiddels is ingestort, gecontroleerd uitbranden. 

De rookontwikkeling van de brand trok over de Bredaseweg richting de kantoren en de huisartsenpost. Het advies aan bewoners was ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te schakelen. Vanwege de brand werden de Bredaseweg, Olympiade en de Vlaamse Schuur afgesloten voor verkeer.

Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De Hoge Neer kenmerkt zich door de rieten kap. De naastgelegen speeltuin blijft maandag als gevolg van de brand dicht.

"Wat een narigheid", reageert burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur. "De brandweer Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft gedaan wat zij konden, maar heeft het pand niet kunnen behouden."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief