De beginnend bestuurder had 825 ug/l in zijn bloed.
De beginnend bestuurder had 825 ug/l in zijn bloed. (Foto: Archief BredaVandaag)

Beginnend bestuurder dronken achter het stuur betrapt

  Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 februari alcoholcontroles gehouden in Teteringen en Breda. Acht bestuurders bleken onder invloed van alcohol. 


De controles werden gehouden op de Oosterhoutseweg in Teteringen en op de Lunetstraat in Breda. 

Er werd van 20.00 tot 23.45 uur gecontroleerd op de Oosterhoutseweg. Hier bleek uit drie blaastesten dat de automobilist teveel gedronken had. De uitslagen waren 285 ug/l, 275 ug/l en 575 ug/l. Van die laatste is het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Daarnaast schreven de agenten ook bekeuringen uit voor het rijden door rood licht, het niet dragen van een autogordel en het veroorzaken van hinder of gevaar. 

Op de Lunetstraat werd van 00.45 uur tot 04.00 uur gecontroleerd. Hier werden vijf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De uitslagen waren 390 ug/l, 260 ug/l en 305 ug/l. Een ervaren bestuurder blies 825 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook werd het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingenomen. Hij blies 365 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. Voor ervaren bestuurders is 220 ug/l de maximale toegestane hoeveelheid alcohol. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief