Politie en andere hulpverleners bij House of Pertijs in de Parkstraat na de gewapende overval op woensdag 6 maart.
Politie en andere hulpverleners bij House of Pertijs in de Parkstraat na de gewapende overval op woensdag 6 maart. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

House of Pertijs na overval: 'We zijn erg geschrokken'

  Politie

BREDA - Juwelier House of Pertijs blijft woensdag en donderdag gesloten. Dat laat de winkel weten via haar website en Facebookpagina. House of Pertijs had woensdagmorgen te maken met een poging tot overval. Daarbij raakte een van de beveiligers lichtgewond aan zijn hoofd.


De overval komt aan bij het personeel, zo blijkt uit de post van de juwelier. "Natuurlijk zijn wij erg geschrokken, maar gelukkig zijn er geen ernstig gewonden en is het goed afgelopen. Wel is House of Pertijs 6 en 7 maart gesloten. Daarna staan wij voor u klaar en kunnen wij uw vragen persoonlijk beantwoorden."

Op de Facebookpagina staan tientallen reacties van meelevende stadgenoten. Ook burgemeester Depla kwam kort na de overval een kijkje nemen om het personeel een hart onder de riem te steken. De recherche is sinds de overval bezig met onderzoek. "In de auto en in de winkel is de technische recherche bezig met het veilig stellen van de sporen", laat een woordvoerster van de politie weten.

In de winkel waren tijdens de overval enkele personen aanwezig. "Die zijn opgevangen na de overval. Inmiddels zijn collega's met hun getuigenverslagen bezig." Volgens de woordvoerster hebben veel mensen gereageerd op de Burgernet-melding. Die sprak van vier daders. "Maar niet duidelijk is nog helemaal of het om drie of vier daders gaat."
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief