Partyboot Le Formidable aan de Markkade
Partyboot Le Formidable aan de Markkade (Foto: Tom van der Put)

Partyboot Markkade ligt weer partyloos te liggen na nachtelijk avontuur

  Politie

BREDA - Le Formidable, de partyboot die donderdagnacht door een harde windvlaag losschoot van de kade, ligt inmiddels weer aan de kant. De boot kwam nadat hij was losgeschoten schuin in het kanaal te liggen. 


"Ik zat in een vergadering in Amsterdam toen ik werd gebeld over het losschieten", vertelt eigenaar Salar Azimi. "We zijn toen meteen richting Breda gegaan." De boot ligt volgens de eigenaar inmiddels weer veilig langs de kant. "Een van de touwen was geknapt door een harde windstoot", vertelt hij. "Inmiddels is alles weer vastgemaakt." 

De boot kwam tijdens het incident dwars in het kanaal te liggen. "De boot heeft helemaal geen schade opgelopen." Zowel het waterschap als handhavers van de gemeente Breda kwamen naar de plek van het incident. Ook werd er een bergingsbedrijf ingeschakeld. De hele operatie nam meer dan twee uur in beslag.

De kosten die gemaakt zijn tijdens de gehele operatie zijn voor de rekening van de eigenaar. Dat laat een persvoorlichter van de gemeente weten. "Het schijnt dat de eigenaar deze boete tijdens het bergen ook meteen betaald heeft."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief