Ongeval aan de Huisdreef
Ongeval aan de Huisdreef (Foto: Perry Roovers)

OM acht 86-jarige doorrijder fataal ongeluk Ulvenhout schuldig

  Politie

BREDA - Het Openbaar Ministerie (OM) acht de 86-jarige man die op 8 december 2016 een fietsster uit Bavel aanreed schuldig. De man reed in eerste instantie door na het ongeval, maar meldde zich later bij de politie. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. 


De officier van justitie acht nu voldoende bewezen dat de verdachte aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden. De man had op de overzichtelijke kruising, onder ander voorzien van haaientanden, voorrang moeten verlenen. Ook is de man te hard op de kruising afgereden. Een scholier die getuige was verklaarde bij de politie dat de man een hoge snelheid had toen hij de kruising benaderde. 

Ook verwijt het de man dat hij de plaats van het ongeval verlaten heeft en daarmee het slachtoffer aan haar lot heeft overgelaten. Nabestaanden spraken over het grote verdriet en uitten hun teleurstelling over de houding van de verdachte, die bleef ontkennen iets gemerkt te hebben van de botsing. De officier eist een voorwaardelijke geldboete van 2.000 euro, met als bijzondere voorwaarde dat de verdachte dat bedrag overmaakt naar het Fonds Slachtofferhulp.

Over twee weken volgt de uitspraak door de rechtbank.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief