Afbeelding
Foto: Archief

19-jarige jongens aangehouden na beledigen agenten

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 19-jarige Bredanaar is donderdagavond aangehouden nadat hij op de Emerparklaan langs rechts inhaalde. Toen zij de Bredanaar staande hielden ging hij er vandoor. Ook beledigde hij agenten.

Omstreeks 18.30 uur zag een agent dat de verdachte rechts inhaalde. Hierop gaf de agent hem een stopteken. De man verklaarde geen ID bij zich te hebben. Tijdens zijn staande houding ging hij er te voet vandoor. De agent zette de achtervolging in.

Uit informatie van de meldkamer bleek de man in Breda-Noord te wonen. Twee andere agenten gingen naar de woning toe. Ter plaatse deed de moeder van de verdachte open. Zij leek onwel te worden bij het zien van de agenten. Hierop stapte de verdachte agressief op de dienders af. Ook kwam er een auto voorrijden waar twee mannen uit stapten die zich met de situatie gingen bemoeien.

De verdachte beledigde ondertussen de dienders. Ook een andere 19-jarige Bredanaar vond het nodig de agenten uit te schelden. Het tweetal is opgepakt. De automobilist voor de wet ID en belediging. De andere verdachte voor enkel belediging. De mannen zijn in de loop van 22 maart in vrijheid gesteld.