Foto: NS Veiligheid & Service

Man (18) vast voor grof geweld tegen NS-beveiliger

  Politie

BREDA - Een 18-jarige man uit Zundert zit sinds maandagavond vast omdat hij grof geweld heeft gebruikt op het station in Breda. Een beveiliger van de Nederlandse Spoorwegen (NS) liep daarbij fors letsel op.


De verdachte liep maandagavond op het station met een grote groep achter NS-beveiligers. De Zundertenaar riep dat ze door moesten lopen en maakte daarbij een trappende beweging naar één van hen. Toen hij hierop aangesproken werd kwam hij dreigend op de groep af en uitte daarbij beledigingen. 

In plaats van de jongeman direct aan te houden, gezien de grootte van de groep waar hij deel van uit maakte, werd hem de kans geboden om het station te verlaten en af te koelen. Daar wilde hij echter niets van weten en ging compleet door het lint. Daarbij liep een beveiliger een hersenschudding, een gekneusde oogkas en een scheurtje in het botje van zijn vinger op. Uiteindelijk slaagden collega's erin hem onder controle te krijgen en de rest van de groep op afstand te houden. De verdachte is daarna overgedragen aan de politie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief