Update: 'Gewonde brand Sparrenweg zat vastgebonden in garage' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg.
Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Update: 'Gewonde brand Sparrenweg zat vastgebonden in garage'

  Politie

BREDA - Bij een brand in een loods aan de Sparrenweg heeft in elk geval een persoon ernstige brandwonden opgelopen. De man werd in eerste instantie onder de douche gezet bij een woning aan de overzijde. De traumahelikopter is geland. De trauma-arts heeft de gewonde man behandeld. Het slachtoffer is een 49-jarige man uit Breda. Hij is met brandwonden afgevoerd naar ziekenhuis.


Bij de brand is veel politie aanwezig, waaronder agenten met kogelwerende vesten. "Omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf is er veel politie aanwezig", meldt de politie. De gewonde zou vastgebonden in een van de garageboxen hebben gezeten en in brand zijn gezet. De politie kan dat nog niet bevestigen. "Wij gaan op dit moment uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer door 1 of meerdere daders, het onderzoek richt zich daar nu verder op", meldt de politie om even voor 23.00 uur. 

Ter plekke is alles afgezet. De aanleiding van de brandstichting met mishandeling van de persoon is onduidelijk. Op het adres is een handelsonderneming gevestigd die handelt in Fiats 500.

De brandweer heeft de drie garageboxen met zagen en slijptollen geopend. Publiek wordt op grote afstand gehouden. Achter de boxen ligt een woonhuis dat alleen toegankelijk is via de garageboxen aan de voorkant.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.