Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg.
Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

49-jarige slachtoffer aanslag Sparrenweg overleden

  Politie

BREDA - Het 49-jarige slachtoffer van een aanslag in een garagebox in de Sparrenweg is overleden. Dat meldt de politie dinsdagochtend. "Een rechercheteam doet onderzoek naar de zaak en is op zoek naar de daders."


De man kon maandagavond tussen negen en half tien zelf ontsnappen uit de brandende garagebox voor de woning aan de Sparrenweg. Hij werd bij de overburen onder de douche gezet en was 's avonds aanspreekbaar, meldde de politie. Wel was meteen duidelijk dat zijn verwondingen ernstig waren. Een traumaarts, ter plaatse gebracht door de heli, begeleidde de man naar het ziekenhuis.

Bij de brand was veel politie aanwezig, waaronder agenten met kogelwerende vesten. "Omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf is er veel politie aanwezig", meldde de politie in eerste instantie. Dat werd later op de avond sterker. "Wij gaan op dit moment uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer door 1 of meerdere daders, het onderzoek richt zich daar nu verder op", meldde de politie om even voor 23.00 uur. 

Ter plekke werd alles afgezet. De aanleiding van de brandstichting met mishandeling van de persoon is onduidelijk. Op het adres is een handelsonderneming gevestigd die handelt in Fiats 500. De overleden man zou vastgebonden hebben gezeten in een van de garageboxen en in brand zijn gezet. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief