Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg.
Brandweer en politie in actie bij de Sparrenweg. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Vermoedelijk drie daders aanslag Sparrenweg; klopjacht op grijze Caddy

  Politie

BREDA - De politie denkt dat er sprake is van drie daders van de aanslag op de 49-jarige Ger van Zundert, die in de nacht van maandag op dinsdag aan de Sparrenweg in de wijk Tuinzigt in Breda overleed.


Een van deze daders zou zijn weggereden in een vermoedelijk grijze Volkswagen Caddy met kenteken 5-VTR-13. De politie waarschuwt dat bij het zien van deze auto direct 112 gebeld moet worden.  

De politie doet met een TGO-team (team grootschalige opsporing) onderzoek naar de zaak. Dit team is op zoek naar de daders en gaat uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer, 'waar mogelijk een zakelijk geschil aan ten grondslag ligt'. Er is ter plaatse technisch en tactisch onderzoek gedaan, meldt de politie, die ook een verder buurtonderzoek instelt en daarbij op zoek gaat naar bruikbare camerabeelden. 

De hulpdiensten kregen maandag rond 21.15 uur een melding van een brand aan de Sparrenweg. De melder sprak daarbij ook over een bom. Meerdere eenheden van de politie, de brandweer en de ambulancedienst gingen daarop ter plaatse. "Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond er een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand. Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche", meldt de politie dinsdagochtend.

Hij was aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. "De man heeft in het ziekenhuis aan agenten nog een verklaring kunnen afleggen." Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag. "Uit die verklaring blijkt dat het slachtoffer zou zijn vastgebonden en in brand zou zijn gestoken."

De politie doet verder onderzoek naar wat er maandagavond is gebeurd. In de Sparrenweg leggen buurtbewoners bloemen tegenover de garagebox waar de brand woedde waaraan Van Zundert uiteindelijk is overleden. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief