Drugs in koelkast
Drugs in koelkast (Foto: Politieteam Weerijs)

Vijf aanhoudingen na drugsacties politieteam Weerijs

  Politie

BREDA - Vijf personen zijn aangehouden na drugsacties van politieteam Weerijs. Het team ontving tips van bezorgde mensen die anoniem melding maakten bij Meld Misdaad Anoniem. 


Maandag hield de politie twee verdachte aan in een woning aan de Schippersdonk. Het gaat hierbij om een 29-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Breda. In de woning waarin het tweetal werd aangehouden, troffen agenten een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Zo nam de politie onder andere zo'n 8000 XTC pillen, een kilo amfetamine en een kilo hennep in beslag. Ook troffen zij in de woning ruim 1600 erectie pillen aan. Alle verdovende middelen en geneesmiddelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord.

Dinsdag hield team Weerijs in alle vroegte twee mannen aan in een woning op het Planciusplein. De Bredase mannen, 43 en 53 jaar oud, worden verdacht van dealen. In de woning troffen de agenten een grote hoeveelheid drugs aan. Zo troffen ze ongeveer 25 XTC-pillen, heroïne, amfetamine, cannabis en cocaïne aan. Ook vonden de agenten geld, een vuurwapen, illegaal vuurwerk en 2 ploertendoders in beslag. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eén van de verdachten is voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Donderdag werd er in een woning aan de Beekstraat, na een anonieme tip, een grote hoeveelheid harddrugs en een stroomstoot wapen aangetroffen. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de verdachte en de soorten aangetroffen drugs.

Vrijdag heeft het basisteam na aanleiding van meerdere tips twee woningen aan de Hazelaarstraat doorzocht onder leiding van de Rechter Commissaris. Tevens werd er een onderzoek ingesteld in een garagebox aan de Voorerf alwaar goederen voor een hennepkwekerij werden aangetroffen. In een van de woningen aan de Hazelaarstraat werd ongeveer 200 gram cocaïne aangetroffen. Als verdachte werd een 49-jarige bewoner van een van de panden aangehouden.

Bregje Kop


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief