Foto: Politie

Bredanaar (61) verdacht van witwassen

  Politie

BREDA - Een 61-jarige man uit Breda is woensdag aangehouden bij een gezamenlijke actie tegen ondermijnende criminaliteit. In totaal werden bij de actie acht aanhoudingen verricht en 13 auto's, een camper en een motor in beslag genomen, met een totaalwaarde van minimaal 200.000 euro.


Ook is er beslag gelegd op twee rekeningen met een tegoed van vermoedelijk tienduizenden euro's en heeft het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) beslag gelegd op een woning in Oosterhout. De Belastingdienst inde tijdens de actie een bedrag van 35.000 euro en nam vier voertuigen in beslag.

Door een intensieve samenwerking tussen onder andere de politie, het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de gemeentes, de Belastingdienst, de Douane, het Openbaar Ministerie en het CJIB, zijn woensdag acht adressen bezocht waar eigenaren onverklaarbaar vermogen zouden bezitten. De actie is voortgekomen uit de extra financiën die zijn vrijgemaakt in het kader van de geïntensiveerde aanpak van ondermijning.

Van de andere zeven verdachten zijn er zes afkomstig uit Oosterhout (29, 37, 39, 43, 47, en 59 jaar oud). De achtste verdachte is een man uit Nieuwendijk (50). Na de aanhoudingen zijn de verdachten overgebracht naar het politiebureau. Hier gaat de politie met hen in verhoor. Indien het onverklaarbare vermogen niet met een legale transactie aangetoond kan worden, kan dit ertoe leiden dat de dader dit geld of de dure auto kwijtraakt en er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt.

FOTOSERIES