Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Kraakpand in brand gestoken bij ontruiming

  Politie

BREDA - De politie heeft woensdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid geluidsapparatuur in beslag genomen in een gekraakt bedrijfspand aan het Hazepad in Breda.


De inbeslagname vond plaats vanwege herhaalde meldingen van geluidsoverlast. Een 44-jarige kraker werd aangehouden nadat hij brand had gesticht. Twee andere krakers werden gearresteerd omdat zij geen legitimatiebewijs konden laten zien.

Het leegstaande pand aan het Hazepad is sinds half maart gekraakt. Op maandag 8, woensdag 10, donderdag 11 en dinsdag 23 april kreeg de politie meldingen van geluidsoverlast vanuit het pand. Dinsdagavond hoorden agenten er inderdaad harde muziek. Aan de krakers is toen verteld dat bij een volgende overlastmelding de apparatuur in beslag zou worden genomen.

Woensdag om 10.30 uur kwam er opnieuw een melding van geluidsoverlast binnen. Hierop werd besloten om de apparatuur, een groot aantal boxen maar ook versterkers, in beslag te nemen. Rond 14.00 uur werd de situatie grimmig. Kennelijk uit boosheid over de politieactie werd door een van de krakers in de loods nabij de apparatuur brand gesticht. Hierdoor ontstond direct veel rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Een 44-jarige man is als verdachte van brandstichting aangehouden. Daarnaast werden nog een 39-jarige man en een Tsjechische vrouw (34) aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren. De apparatuur is met een bestelbus naar een bewaarplaats gebracht.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief