Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision

Politie geeft beelden vrij van doorrijder ongeval Hamdijk; vrouw zwaargewond (+ video)

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - De politie onderzoekt een ernstig verkeersongeval op de Hamdijk in Breda Noord waarbij zondagavond een voetganger, een 79-jarige vrouw, werd aangereden en zwaargewond raakte.

De automobilist die de aanrijding veroorzaakte reed door. Vanwege de ernst van het letsel van de vrouw heeft de officier van justitie besloten om camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Het slachtoffer brak onder andere haar heupen en verloor veel bloed. Ze werd voor verdere behandeling naar de Intensive Care gebracht.

Een van de omstanders bleek te beschikken over een camera die het ongeval had opgenomen. Daarop is te zien dat het slachtoffer met haar rollator de Hamdijk via het voetpad overstak. Vanaf de Brusselstraat kwam een auto aangereden die rechtsaf sloeg de Hamdijk op. Daarbij kwam de bestuurder met zijn voertuig uit op de andere weghelft waar het slachtoffer liep. De vrouw werd aan de voorzijde geraakt, vloog de lucht in en werd een stukje meegesleurd. Vervolgens stuurde de automobilist naar rechts. Hij reed een stukje door en stopte daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact leek te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna reed hij door in de richting van de Groenedijk zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De auto van de veroorzaker moet aan de voorzijde beschadigd zijn. Op de plaats van de aanrijding zijn glassplinters aangetroffen. Mogelijk wordt het voertuig aan een reparateur aangeboden.

De politie roept de veroorzaker van het ongeval op om zich alsnog te melden. Ook getuigen van de aanrijding en andere mensen die informatie hebben over de dader of ook beschikken over relevante camerabeelden, worden verzocht zich te melden bij de politie in Breda, team Markdal op 0900-8444. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

De onderstaande beelden zijn vanaf maandag 18.00 uur ook te zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Ook Hart van Nederland besteedt aandacht aan de zaak.