Afbeelding
Foto: Politie

Nog geen doorbraak in aanrijding Hamdijk; wel nieuwe informatie binnengekomen bij politie

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Er is nog geen doorbraak in het onderzoek naar de doorrijding aan de Hamdijk in Breda Noord, waarbij zondagavond een 79-jarige vrouw ernstig gewond raakte. Dat meldt de politie. Wel is er nieuwe informatie binnengekomen die mogelijk ook met het publiek wordt gedeeld.

Het slachtoffer stak zondag met haar rollator rond 22.50 uur de Hamdijk over en werd vol geraakt door een auto, waarvan de bestuurder er vandoor ging. Vanwege de ernst van het letsel van de vrouw besloot de officier van justitie om beschikbare camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Het slachtoffer brak onder andere haar heupen en verloor veel bloed, maar is in de tussentijd wel buiten levensgevaar.

De camerabeelden, aangevuld met nieuwe, werden dinsdag ook getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat leverde zo'n veertig tips op. 

Naar aanleiding hiervan zijn enkele auto's met schade bekeken, maar het voertuig waarmee de aanrijding veroorzaakt is en de bestuurder daarvan zijn nog niet getraceerd, zo meldt de politie.