Dit bord met een afbeelding van een flitsbusje moet het verkeer doen afremmen. En flitsers uit het zicht houden.
Dit bord met een afbeelding van een flitsbusje moet het verkeer doen afremmen. En flitsers uit het zicht houden. (Foto: Wesley van der Linde)

Dit is de nieuwe oplossing voor het flitsbosje aan de Graaf Engelbertlaan

  Politie

BREDA - Hoe kun je het verkeer op de de Graaf Engelbertlaan ertoe verleiden dat het wat minder diep het gaspedaal intrapt? Dat is de uitdaging, weet ook wethouder Boaz Adank.


De gemeente faciliteerde enkele weken geleden opzichtig de flitspatrouilles van de politie door aan beide zijden van de rondweg bosjes te plaatsen onder de verkeersborden, zodat daarmee de flitsers uit het zicht zouden staan.

Deze bosjes werden in het weekend van 13 april vermoedelijk door een geïrriteerde (of flink beboete) weggebruiker teruggesnoeid. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen. De gemeente Breda counterde 16 april met het bord 'Slow down! hier komt iets nieuws.'

En dat nieuws is gepresenteerd. Wethouder Boaz Adank ging hoogst persoonlijk naar de Graaf Engelbertlaan om de nieuwe maatregel te onthullen. En wat is het? Een verdacht echt lijkende afbeelding van het flitsbusje dat er geregeld echt staat. Zodat de weggebruikers toch even twijfelen of er geflitst wordt. "We dachten, die fanatieke tuinman komt anders vast nog wel eens langs. Nu hebben we samen met de creatieve sector dit bedacht."

"Het uitgangspunt is dat we snelheidsvermindering en daardoor vermindering van geluidsoverlast voor elkaar krijgen", geeft de wethouder aan. "Dat is wat we hebben afgesproken met de omwonenden. Het is daar gewoon zeventig, dat hebben we afgesproken. Is aan de overheid om te handhaven. Dat doen we dus ook."

Er zijn zeven plaatsen ingericht voor politiecontroles op de Graaf Engelbertlaan. "De politie controleert zo vaak, waardoor de weg nu in de topvijf staat van meest gecontroleerde wegen." Verder gaat er deze zomer ander asfalt komen op de zuidelijke rondweg. "Dat komt op een groot deel. Overal waar nieuw asfalt komt te liggen, komt geluidsreducerend asfalt. Wij hebben voor de beste variant gekozen."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.


FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief