Foto: Opsporing Verzocht

Verdachte doorrijding meldt zich met advocaat op politiebureau in Breda

  Politie

BREDA - Een 27-jarige Bredanaar heeft zich aan het begin van de avond met zijn advocaat gemeld op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. Dat meldt de politie woensdagavond kort voor negen uur.


De man kwam bij de recherche in beeld als verdachte van de doorrijding zondagavond 28 april op de Hamdijk in Breda. Daarbij raakte een 79-jarige vrouw zwaar gewond. Met toestemming van de officier van justitie is hij buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. De recherche kwam de verdachte mede door tips op het spoor. Eerder op de dag werd in verband met het onderzoek al een auto in beslag genomen.

De man wordt verdacht van het doorrijden na een ongeval waarbij hij zondag 28 april omstreeks 22.55 uur een 79-jarige vrouw aanreed. Het slachtoffer  had een hoofdwond, ze was bij kennis maar niet goed aanspreekbaar.  Ze heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Een paar dagen na het ongeval meldde een getuige zich. Op basis van zijn verklaring werd een compositietekening gemaakt. Die werd dinsdag vertoond in Opsporing Verzocht. Daarna kreeg de politie een aantal tips waarin ook namen van mogelijke verdachten werden genoemd.

FOTOSERIES