De flitsbus is al beklad.
De flitsbus is al beklad. (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)

'Flitsbus' omgetrokken en beklad

  Politie

BREDA - Een bord van de flitsbus aan de Graaf Engelbertlaan is omver getrokken en de andere is beklad met verf. De borden werden woensdag geplaatst als onderdeel van een actiepakket om de snelheid op de zuidelijke rondweg binnen de limieten te houden. 


De borden verschenen nadat de gemeente enkele weken geleden opzichtig de flitspatrouilles van de politie faciliteerde door aan beide zijden van de rondweg bosjes te plaatsen onder de verkeersborden, zodat daarmee de flitsers uit het zicht zouden staan. Deze bosjes werden in het weekend van 13 april teruggesnoeid door een onbekende. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen. De gemeente Breda counterde 16 april met het bord 'Slow down! hier komt iets nieuws.'

En dat nieuws werd woensdagmiddag gepresenteerd. Wethouder Boaz Adank ging hoogst persoonlijk naar de Graaf Engelbertlaan om de nieuwe maatregel te onthullen. Aan beide kanten verschenen borden van verdacht echt lijkende flitsbusjes, zodat de weggebruikers toch even twijfelen of er geflitst wordt. "We dachten, die fanatieke tuinman komt anders vast nog wel eens langs. Nu hebben we samen met de creatieve sector dit bedacht."

"Het uitgangspunt is dat we snelheidsvermindering en daardoor vermindering van geluidsoverlast voor elkaar krijgen", geeft de wethouder aan. "Dat is wat we hebben afgesproken met de omwonenden. Het is daar gewoon zeventig, dat hebben we afgesproken. Is aan de overheid om te handhaven. Dat doen we dus ook."


FOTOSERIES