Het bord met het flitsbusje.
Het bord met het flitsbusje. (Foto: Wesley van der Linde)

Bekladde 'Flitsbus' weer schoon en recht; roep om permanente flitser

  Politie

BREDA -  De woensdag gepresenteerde afbeelding van een flitsbus als snelheidsremmende maatregel viel in de nacht van woensdag op donderdag ten prooi aan vandalen. Inmiddels zijn de borden weer schoon en rechtgezet.


De afgelopen 24 uur was de maatregel op veel sites het gesprek van de dag. Via BredaVandaag ging het via Nu.nl tot aan de NOS, overal kwam het bord met de bus in beeld. Het was voor de gemeente Breda dé creatieve oplossing voor de schuilplaats waar de echte flitsers hun werk konden doen. Eerder werd een aantal bosjes geplaatst om de flitsers uit het zicht te houden. Die werden echter al na een paar dagen gesnoeid.

Wethouder Boaz Adank, die de borden met de afbeelding van de flitsbus woensdag vol trots onthulde, laat zich niet uit het veld slaan. "We beraden ons op vervolgstappen en we hopen dat permanente controle door de politie nu een optie wordt."

Als dat niet snel lukt, dan is wellicht een van onderstaande varianten een optie om toch het verkeer ertoe te bewegen het gaspedaal los te laten. Want daar is het de gemeente Breda om te doen.

Zelf een idee? Post jouw photoshop-versie in de reacties op Facebook.  Een reeks aan flitspalen, is dat de oplossing? foto Wesley van der Linde/bewerking Randy Klees


Misschien dat een afbeelden van een tank snelheidsduivels doet afremmen? foto Wesley van der Linde/bewerking Randy KleesOf gewoon vriendelijk vragen? foto Wesley van der Linde/bewerking Randy Klees


En anders een paarse krokodil. foto Wesley van der Linde/bewerking Randy Klees

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief