Foto: Politie.nl

Bredanaar opgepakt na vondst drugslab op vrachtschip Moerdijk

  Politie

BREDA - De politie heeft vrijdagmiddag in een boot, in de dorpshaven van Moerdijk dorp, een groot drugslab ontdekt. Vier mannen zijn hierbij aangehouden, waaronder een Bredanaar. 


Rond 13.20 uur troffen agenten van een politieboot, bij een controle van een vrachtschip, welke aangemeerd lag aan de Havenkant, een drugslaboratorium en chemicaliën aan. Tijdens de ontdekking waren er zeker vier mannen aan boord, zij werden aangehouden. Een van de agenten werd onwel van de chemische lucht en is in het ziekenhuis onderzocht. Hij kon na behandeling naar huis. In het drugslab werd Crystal Meth geproduceerd.

De vier aangehouden personen zijn de schipper van de boot, een 65-jarige man uit Breda, en drie in Mexico geboren mannen van 23, 26 en 37 jaar. Zij hebben momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats.

De omgeving van de boot werd in eerste instantie ruim afgezet vanwege het vrijkomen van een chemische lucht. Na het luchten van de boot werd alleen nog de directe omgeving van de boot afgezet.

Tijdens de ontmanteling werden enkele kilogrammen van een speciale grondstof voor de productie van Crystal Meth gevonden. Deze stoffen waren instabiel en zorgden voor een gevaarlijke situatie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam vrijdagavond laat naar de dorpshaven om de grondstoffen naar een speciale plaats te brengen. Daar zijn ze tot ontploffing gebracht.

De vondst van dit drugslaboratorium is uniek in Nederland: het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip werd aangetroffen. De boot is zeker 80 meter lang. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief