Foto: Tom van der Put

Update: Fietser ongeval Claudius Prinsenlaan naar ziekenhuis Tilburg

  Politie

BREDA - Op de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van Avans Hogeschool raakte woensdagochtend omstreeks 11.15 uur een fietser ernstig gewond na een ongeval met een motorrijder.


De fietser stak de Claudius Prinsenlaan over bij een onoverzichtelijke oversteekplaats die waarschijnlijk alleen voor voetgangers bedoeld is. Daarbij zag de fietser de aankomende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam hard ten val.

Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de plek van het ongeval. De fietser is na een korte behandeling door het ambulancepersoneel met spoed naar de traumahelikopter gereden. Daarna is de fietser onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd. De motorrijder raakte bij het ongeval niet gewond. Hij moest naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

De politie sloot de weg af voor onderzoek. Verkeersregelaars van de gemeente namen die afzetting over, waarna de politie onderzoek heeft kunnen doen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief