Foto: Rijnhout Media

Man aangehouden voor verkopen van wiet op straat

  Politie

BREDA - Een 43-jarige Bredanaar is woensdag tijdens een actie op de Academiesingel aangehouden voor het dealen van drugs. De man zou op straat zakjes wiet hebben verkocht. 


Agenten surveilleerden woensdagmiddag in burger in het Valkenbergpark en nabij het Station. Zij deden dit in het zogenaamde VAST-gebied om drugsdealers op heterdaad te betrappen. Een van de agenten zag dat op de Willemstraat een bekende van de politie iets uitwisselde met een jongere man en een vrouw. Bij het nakijken van de beelden was inderdaad te zien dat er dingen werden uitgewisseld.  Enkele weken geleden was met hem al een 'stopgesprek' gehouden omdat hij weleens drugs kocht in een coffeeshop en deze dan op straat weer doorverkocht.  Agenten in uniform hebben vervolgens de 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Polen gecontroleerd. Bij de man werd een zakje wiet aangetroffen.  

Ook werd vastgesteld dat deze dezelfde 'verkoper'  iets overhandigde aan twee mannen op een fiets. Ook deze mannen werden door agenten in uniform gecontroleerd. Het ging om twee Wit-Russen (27 en 36 jaar) die toegaven dat zij voor tien euro wiet bij die man hadden gekocht. Hierop werd de 43-jarige Bredanaar als verdachte van drugs dealen aangehouden. Hij had 300 euro aan cash geld en een zakje wiet bij zich.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief