Een fietser is omgekomen na een aanrijding met een taxi.
Een fietser is omgekomen na een aanrijding met een taxi. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Fietser komt om het leven na aanrijding met taxi (update)

  Politie

BREDA - Bij een aanrijding met een Taxi op de Westerparklaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietser overleden. De 28-jarige man uit Etten-Leur fietste met anderen, voor hen is slachtofferzorg gebeld, meldt de politie.  De 21-jarige chauffeur uit Oosterhout is aangehouden. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. 


Het ongeval gebeurde om 03.30 uur. In de taxi zat alleen de chauffeur. Drie fietsers reden ongeveer 50 meter voor het slachtoffer. Zij hoorden de klap en zijn direct naar het zwaargewonde slachtoffer teruggereden. Daar begonnen zij met reanimeren. Dit werd vervolgens overgenomen door de hulpdiensten, maar de fietser bleek te zijn overleden. Een echtpaar dat kort na het ongeval in hun auto voorbij kwam, bood ook hulp aan. Voor de betrokkenen is slachtofferzorg ingeschakeld. 

De chauffeur is aangehouden, ter zake de Wegenverkeerswetgeving. Hij wordt zaterdag gehoord. Een verkeersanalist is ter plekke gekomen om een sporenonderzoek te doen. De taxi is weggetakeld. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien hoe het ongeval gebeurd is. 

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief