Foto: Rijnhout Media

Agent gewond na aanhouding op Leuvenaarstraat

  Politie

BREDA - Een agent raakte dinsdagmiddag op de Leuvenaarstraat gewond nadat hij tijdens een achtervolging een verdachte (25) zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhield.


Het voorval vond omstreeks 15.45 uur plaats toen een agent op de fiets een geparkeerde auto met vier inzittenden op de parkeerplaats voor bewoners aan de Donkvaart controleerde. Drie personen konden een ID-bewijs tonen. De vierde persoon kon dat niet. Hij verklaarde wie hij was en via het politiesysteem kwam naar voren dat hij uitgezet moest worden.

Op het moment dat de agent dit hem vertelde vluchtte de verdachte te voet weg. De agent zette de achtervolging in. De verdachte verzette zich op de Leuvenaarstraat tegen zijn aanhouding en sloeg hierbij de agent. Hierop gebruikte de agent geweld om de verdachte te overmeesteren. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij medische verzorging.

De man is aan de vreemdelingendienst overgedragen. De agent ging voor medische verzorging naar het ziekenhuis en deed aangifte van mishandeling. De politie verstrekt geen verdere persoonsgegevens van de verdachte en geen medische gegevens. 
 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief