Het was een succesvolle actie.
Het was een succesvolle actie. (Foto: Instagram Handhaving Breda)

Sensatie op Galderse Meren: multidisciplinaire oefening hulpverlening

  Politie

BREDA - Op de Galderse Meren vond zaterdag 22 juni de jaarlijkse multidisciplinaire oefening plaats. De gemeente Breda, de politie, het duikteam, de reddingsbrigade en het droneteam van de brandweer beoefenden twee realistische scenario's. 


In de ochtend vond er een duikongeval plaats waarbij enkele sportduikers vermist waren. De hulpverlening kwam snel op gang. Met elkaar werd de afstemming en samenwerking opgezocht. De duikers werden gelokaliseerd en de redding werd ingezet. Ook alle politieprocessen kwamen op gang. 

In de middag had een agressieve man die onder invloed was van verdovende middelen een aantal badgasten mishandeld. Door de leden van de reddingsbrigade werden de badgasten aan hun verwondingen geholpen. Handhavers en politieagenten waren inmiddels ook toegesneld. Zij gingen op zoek naar de verdachte. Deze was snel het water in gevlucht. 

Na een kat- en muisspel sloeg de situatie om naar de redding. De verdachte raakte onwel en in samenwerking tussen de Reddingsbrigade en de politie is de verdachte uit de boot gered. Hij kon worden aangehouden na medische behandeling. 

In beide scenario's werden diverse officieren van dienst in hun beeldvorming ondersteund door live beelden van de brandweerdrone.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief