Foto: Perry Roovers SQ vision

Handhaving neemt caravans in beslag in de Heuvel: eigenaar woest

  Politie

BREDA - Orde en Handhaving heeft vanmiddag twee caravans in beslag genomen in de Savornin Lohmanstraat. Die stonden op een plek waar zij niet mochten staan. De eigenaar van de caravans was woest en moest in het gareel worden gehouden door de politie. De man vond de actie van Orde en Handhaving 'nergens op slaan'. 


De caravans stonden in de Savornin Lohmanstraat klaar voor vertrek naar de camping waar de eigenaars van hun vakantie gingen vieren. Eerder deze week was Orde en Handhaving langs geweest om te laten weten dat de caravans hier niet mochten staan. Maar het bleef bij de waarschuwing. Tot vandaag, toen een heel leger met politie en handhavers ter plaatse kwam om de caravans in beslag te nemen.

De gemoederen liepen hoog op. Een van de eigenaren, een vrouw, werd met deze actie gearresteerd. De vader van de vrouw was heel boos op de handhaving en werd in het gareel gehouden door de politie en een hondengeleider. De caravans werden afgesleept door de bergers. De man liet weten dat hij van de handhaving geen brief of iets dergelijks had ontvangen dat de caravans weg moesten. Hij vond de actie dan ook nergens op slaan. "Vandaag en morgen wilde we vertrekken naar ons vakantieadres, we hebben van de week de boel schoongemaakt en gerepareerd. En dat gebeurt dit. Belachelijk".