Afbeelding
Foto: Politie.nl

Man (21) aangehouden voor drugsdealen: bijrijder op de vlucht

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 21-jarige man uit Geertruidenberg is woensdag op de Heuvelbrink aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. In zijn auto werden tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne aangetroffen.

Agenten zagen woensdagmiddag omstreeks 16.10 uur een personenauto van het merk Ford rijden op het Mgr. Nolensplein. Een van de dienders herinnerde zich dat hij de auto een week eerder ook had gezien en dat het een huurauto betrof die mogelijk betrokken was bij criminele activiteiten. Hierop werd besloten een controle in te stellen.

In de auto zaten twee mannen. De bijrijder kon alleen een bankpas, maar geen ID bewijs overhandigen. Tijdens de identiteitsfouillering werden in zijn jas diverse lege gripzakjes, bankbiljetten en een zakje met enkele witte brokken cocaïne aangetroffen. Nog voor zijn aanhouding ging de bijrijder er vandoor richting de Houtmanstraat. Hij werd niet meer achterhaald door de agenten. Tijdens het verdere onderzoek in de auto werd het paspoort van de vluchter aangetroffen, waardoor zijn volledige identiteit bekend is.

Aanhouding bestuurder
De bestuurder, een 21-jarige man uit Geertruidenberg, is aangehouden. Op het politiebureau is de auto nader onderzocht. In het voertuig lagen vier telefoons, enkele honderden euro's aan contant geld en tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne. De politie is nog op zoek naar de weggelopen verdachte.