Foto: Perry Roovers

Grimmige sfeer nadat man wordt aangehouden voor opsteken middelvinger

  Politie

BREDA - Twee mannen zijn zaterdagavond 20 juli op de Oude Vest aangehouden voor belediging van agenten. Veel omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen, waardoor er een grimmige sfeer ontstond.  


Rond 22.00 uur reed een politie over de Oude Vest. Vlak voor hun auto stak een man erg traag de straat over. Agenten kregen het vermoeden dat hij dit met opzet deed, waarop zij hem aanspraken. Hierop stak de man, in het bijzijn van veel omstanders, zijn middelvinger op. De agenten stapten uit de auto en hebben de 56-jarige verdachte aangehouden. 

Direct begon een grote groep omstanders, voornamelijk familieleden en vrienden van de man, te joelen richting de politie. Een 23-jarige man stak ook zijn middelvinger op naar de agenten, toen hij hoorde dat de eerder genoemde man daarvoor aangehouden was. De 23-jarige verdachte werd met handboeien in de auto geplaatst.

Verzet
De 56-jarige man gaf zich echter niet snel over en verzette zich bij zijn aanhouding. Uiteindelijk kwamen zowel hij als de agenten op de grond terecht. De man greep hierbij de pepperspray van een van de agenten vast en hield deze in de richting van de agenten. Ondanks alle waarschuwingen liet hij het busje niet los. De politie kreeg het toch voor elkaar de bus uit zijn handen te halen. 

Toen hij uiteindelijk in de handboeien was gezet, gaf hij zich nog niet over. De 56-jarige probeerde aan een van de agenten een kopstoot te geven. Een andere agent trok hem net op tijd weg waardoor dit kon worden voorkomen. Hierbij raakte een van de agenten de verdachte met zijn wapenstok. De verdachte had hierdoor een wond op zijn hoofd. De ambulance kwam ter plekke om te hechten, waarna de verdachte is overgebracht naar het politiebureau. 

Omstanders
Ook andere omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen. Meerdere malen gaf de politie aan dat iedereen op afstand moest blijven. Toch bleef de sfeer grimmig. Meerdere agenten moest het publiek op afstand houden met hun wapenstok in de handen. Mensen die confrontatie op bleven zoeken, kregen een slag met de wapenstok. Het geweld dat tijdens het incident is gebruikt, is gemeld en vastgelegd in een geweldsrapportage.

Dumpert
Een filmpje van de arrestatie verscheen op Dumpert. In twee uur tijd werd het filmpje al meer dan dertig duizend keer bekeken. Er is dan ook goed te zien hoe de omstanders zich bemoeiden met de aanhouding. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief