Twee klusjesmannen aangehouden voor oplichten hoogbejaarde vrouw | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Twee klusjesmannen aangehouden voor oplichten hoogbejaarde vrouw

  Politie

PRINSENBEEK - Een hoogbejaarde vrouw is gistermiddag het slachtoffer geworden van vermoedelijke oplichting door twee klusjesmannen. De politie kon twee mannen op de Middenweg aanhouden dankzij een melding van een buurtbewoner. 


Rond 13.25 uur belden twee mannen aan bij de vrouw. Ze zeiden dat ze kwamen voor de reparatie van het dak. Na een kwartier kwamen de mannen van het dak en gaven aan dat de klus geklaard was. De vrouw is met een van de mannen naar een pinautomaat gereden. Daar heeft ze hen bijna 500 euro betaald. 

Rond 13.30 uur kwam een buurtbewoner naar de politie omdat er twee dakdekkers bij haar aan de deur waren geweest. De twee mannen hadden gezegd dat er dakpannen los lagen en dat ze die goed wilden leggen. De vrouw vond het niet nodig en stuurde de mannen weg. Vervolgens ziet ze de mannen bij andere huizen in de straat aanbellen. 

Omdat de vrouw het niet vertrouw, belt ze de politie. Op het moment dat de agenten op de Middenweg aankomen zien ze de ladder aan de achterzijde van de woning van het slachtoffer staan. De agenten spreken een van de dakdekkers aan.

Wanneer de andere man samen met het slachtoffer bij de woning aankomt, worden de 48-jarige man uit Schellingen en de 40-jarige man uit Vlijmen aangehouden op verdenking van oplichting. Uit een inspectie van het dak blijkt dat er vermoedelijk geen werkzaamheden zijn uitgevoerd. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief