Dronken bestuurster zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De vrouw negeerde een stopteken.
De vrouw negeerde een stopteken. (Foto: creativecommons)

Dronken bestuurster zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties

  Politie

BREDA - Een 32-jarige vrouw uit het Belgische Stabroek is gisteravond door de politie aangehouden. De vrouw zat dronken achter het stuur. Daarnaast had ze diverse verkeersovertredingen gemaakt die tot gevaarlijke situaties leidden. 


Rond 22.50 uur viel het rijgedrag van de vrouw op bij de agenten. De vrouw reed op de Boeimeersingel zeer kort achterop een auto voor haar. Daarnaast haalde ze deze auto net voor een stoplicht in. 

De agenten willen de vrouw aanspreken op haar rijgedrag en bekeuren. Als ze haar een stopteken geven, negeert de vrouw dit en rijdt ze met verhoogde snelheid verder richting het centrum. De politie volgt haar. 

Op de Boschstraat rijdt de vrouw inmiddels boven de 100 km per uur. In deze straat is 30 km per uur de maximale toegestane snelheid. Een fietser moet uitwijken om niet geraakt te worden. De agenten besluiten om de politiewagen tegen haar auto aan te zetten. Zo willen ze voorkomen dat er ongevallen gebeuren. 

De 32-jarige vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalysetest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Ze blies 825 ug/l, de toegestane hoeveelheid in Nederland is 220 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief