De man is naar het ziekenhuis gebracht.
De man is naar het ziekenhuis gebracht. (Foto: Tom van der Put)

Bejaarde man belandt met scootmobiel in water na val van talud

  Politie

BREDA - Een bejaarde man is vanmiddag met zijn scootmobiel van het talud aan de Kanaaldijk afgevallen. Hij viel hierdoor met scootmobiel en al in het water. Het is niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 


De man is door onbekende oorzaak onder het viaduct van de N285, de weg tussen Breda en Terheijden, langs de waterkant naar beneden gereden. Hij is toen in het water terecht gekomen.

Fietsers hoorden rond 14.30 uur een man zachtjes om hulp roepen. Zij zagen de man met zijn scootmobiel in het water liggen. De fietsers kregen de man deels op de kant, waarna ze 112 belden. Alle hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter werden opgeroepen. Omdat de agenten en het ambulancepersoneel de man niet boven konden krijgen, werd de brandweer opgeroepen. Brandweermannen hebben de bejaarde man uiteindelijk op een schepbrancard gelegd, waardoor hij naar boven getild kon worden.. 

De man was bij kennis, maar liep bij het ongeval een flinke hoofdwond op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter werd geannuleerd. Een extra brandweerwagen met lier werd opgeroepen om de scootmobiel uit het water te halen. Deze is daar achtergelaten zodat hij door de leverancier opgehaald kan worden. 

FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief