Uitgaansnacht eindigt grimmig, 19-jarige vrouw mishandeld op Havermarkt

  Politie

BREDA - De uitgaansnacht is afgelopen nacht niet zonder problemen verlopen. Een 19-jarige vrouw werd mishandeld door een 21-jarige Zeeuw op de Havermarkt. En agenten moesten hun wapenstok inzetten om het uitgaanspubliek rond 4.00 uur weg te krijgen uit de binnenstad.


De horecanacht begon donderdag rustig, maar rond 03:00 uur ontstonden in de drukte enkele opstootjes waarbij de portiers ingrepen. De sfeer op de Havermarkt werd grimmig en de politie trad op. De meeste mensen gingen weg, maar een kleinere groep bleef de confrontatie aangaan. Rond 4.00 uur vormden agenten een linie met getrokken wapenstok. De politie eiste dat de horecabezoekers weg zou gaan. De groep weigerde echter weg te gaan, waarop agenten de wapenstok gebruikten. En met effect. De groep vertrok. Omdat het onduidelijk is of er iets gebeurd is, heeft de politie enkele namen genoteerd van bezoekers die door de portier waren aangehouden.

Mishandeling

Verder deed een 19-jarige vrouw uit Breda aangifte van mishandeling op de Havermarkt. Dat zou gebeurt zijn na een woordenwisseling. De politie hield een 21-jarige man uit Zeeland voor de mishandeling aan. De verdachte zit vast voor verhoor.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief