Vanuit een touringcar werden automobilisten gecontroleerd.
Vanuit een touringcar werden automobilisten gecontroleerd. (Foto: Rijnhout Media)

Mega controle op snelweg: politie schrijft voor 125.000 euro aan boetes uit

  Politie

BREDA - Afgelopen week heeft de politie een zogenaamde touringcarcontrole gehouden op de snelwegen rondom Breda, Etten-Leur en Tilburg. Daarbij hebben agenten in vijf dagen tijd meer dan vijfhonderd mensen bekeurd, goed voor zo'n 125.000 euro. 


Bij de controle werd gefocust op weggebruikers die met hun mobiele telefoon in hun hand rijden. De controle vond plaats in een touringcar. Doordat de politie hoog zit kunnen ze in auto's kijken en ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd door andere agenten in onopvallende auto's gevolgd. Wanneer de touringcar iemand betrapte, konden de agenten in de andere auto de persoon staande houden en bekeuren. 

In totaal werden er 395 bekeuringen uitgeschreven voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Zo'n bekeuring is €240 per persoon, waardoor er in totaal €94.800 is geïnd voor het gebruik van een smartphone. Andere boetes waren onder andere voor het niet dragen van een gordel, het overschrijding van de maximum snelheid, het onnodig gebruik van de vluchtstrook en het niet tonen van een rijbewijs. In vijf dagen tijd schreef de politie meer dan vijfhonderd boetes. Hiermee kwam het totaal bedrag op 125.000 euro. 

Daarnaast hield de politie ook nog een aantal mensen aan. Een persoon had een valse naam op gegeven, een ander stond gesignaleerd en een derde persoon reed onder invloed. Het rijbewijs van een persoon is ingevorderd en een persoon is aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer bij het CBR. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief