Er werden twee bekeuringen uitgeschreven.
Er werden twee bekeuringen uitgeschreven. (Foto: Handhaving Gemeente Breda)

Vier crossers op heterdaad betrapt in het Mastbos

  Politie

BREDA - Afgelopen weekend heeft handhaving twee bekeuringen en twee HALT-verwijzingen uitgeschreven aan crossers in het Mastbos. Na een overlastmelding konden de vier crossers op heterdaad betrapt worden. Dat meldt handhaving Breda op Instagram. 


De handhavers krijgen al een aantal weken overlastmeldingen over wildcrossers in het Mastbos. Tot afgelopen weekend hadden zij, naast sporen, nog geen heterdaad situaties kunnen aantreffen. Zaterdag 7 september kwam er weer zo'n melding binnen bij het Operationeel Centrum van de politie. Daarop besloten de handhavers met een aantal eenheden ter plekke te gaan. 

Met succes, meerdere crossers werden op heterdaad betrapt. Aan twee crossers werd een bekeuring gegeven. Twee andere crossers bleken minderjarig. Zij hebben allebei een HALT-verwijzing ontvangen. Daarnaast wordt er door Staatsbosbeheer nog een proces-verbaal voor het overtreden van de wet Natuurbescherming opgemaakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Al een aantal weken krijgen wij overlast meldingen van wildcrossers in het Mastbos in Breda. Naast sporen hadden we nog geen heterdaad situaties kunnen aantreffen. Vanmiddag kregen wij van het Operationeel Centrum (OC) van de politie de melding dat er weer crossers bezig waren in het Mastbos. Wij zijn daarop met een aantal eenheden ter plaatse gegaan. Wij hebben de crossers op heterdaad kunnen betrappen. Wij hebben 2 crossers een bekeuring gegeven en 2 crossers waren minderjarig. De 2 minderjarigen krijgen van ons een HALT verwijzing. Daarnaast zullen onze collega's van @staatsbosbeheer nog een proces verbaal opmaken voor artikel 3.1 van de Wet Natuurbescherming. #handhaving #breda #samenvoorveiligheid #buitengebied

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief