Aan de hydrauliekslang van de trein is een lekkage.
Aan de hydrauliekslang van de trein is een lekkage. (Foto: Perry Roovers)

Update: Trein zwaar beschadigd door aanrijding met graafmachine, snelbussen ingezet

  Politie

BREDA - Een graafmachine heeft aan het begin van de middag in botsing gehad met een trein op de Spoorstraat in Breda. De trein liep hierbij ernstige schade op. Er raakte niemand gewond. Door het ongeval rijden er tot 16.30 uur geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda en geen hogesnelheidstreinen tussen Rotterdam en Breda. 


Een trein kwam net voor het viaduct bij station Prinsenbeek in aanrijding met een graafmachine. Zowel de brandweer als de politie kwamen ter plekke. Ook de incidentenbestrijding van ProRail was aanwezig. De bestuurder van de graafmachine is geschrokken, maar raakte niet gewond.

De kraan raakte licht beschadigd. De trein daarentegen raakte door het ongeval zwaar beschadigd. Aan de hydrauliekslang is een lekkage ontstaan. Hierdoor lekt er vloeistof uit het voertuig. Daarnaast zijn bij bijna alle deuren de trapjes krom.  

Door het ongeval rijden er geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. Dit gaat nog tot ongeveer 16.30 uur duren. De NS heeft snel- en stopbussen ingezet op het traject.

Ook rijden er tussen Rotterdam Centraal en Breda geen treinen op de hogesnelheidslijn.

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief