Verschillende eenheden kwamen ter plekke.
Verschillende eenheden kwamen ter plekke. (Foto: Rijnhout Media)

Agressieve winkeldief (35) verzet zich hevig bij aanhouding op Kruisvoort

  Politie

BREDA - Een winkeldief heeft zich gisteravond hevig verzet bij zijn aanhouding op de Kruisvoort. Hij moest hierdoor met een schild benaderd worden door agenten. De verdachte had vermoedelijk GHB en andere middelen gebruikt. 


Gisteravond kwam er rond 21.00 uur een melding binnen vanuit een witgoed- en elektronicawinkel aan de Kruisvoort. De beveiliging van de winkel belde over een zeer agressieve klant. Omdat beveiligers dat niet snel zeggen, werden er verschillende politie-eenheden naar de winkel gestuurd. Daar troffen zij een bekende verdachte aan. Op het moment dat de agenten hem wilden aanhouden, sloeg hij een ruit kapot in het kantoor. 

De agenten namen geen risico's en besloten de verdachte met een schild te benaderen. Deze wordt gebruikt om gevaarlijke verdachten te benaderen en onder controle te brengen. Zo kan diegene agenten niet raken. De 35-jarige Bredanaar kon uiteindelijk aangehouden worden. Hij is naar een cellencomplex vervoerd. Tot aan zijn insluiting in de cel bleef de man zich verzetten. Agenten moesten daardoor geweld gebruiken om hem in de cel te krijgen. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief