De wegenwacht moest er aan te pas komen.
De wegenwacht moest er aan te pas komen. (Foto: Tom van der Put)

Flitsbus strandt met pech op Graaf Engelbertlaan

  Politie

BREDA - De politie heeft vandaag weer met een flitsbus een uitgebreide snelheidscontrole gehouden op de Graaf Engelbertlaan in Breda. Toen de agenten klaar waren, strandden zij met pannen langs de weg. De wegenwacht moest er aan te pas komen, voordat de flitsbus zijn weg kon vervolgen. 


De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Graaf Engelbertlaan. Iets wat regelmatig voorkomt op deze weg. Toen de agenten rond 15.00 uur hun weg wilden vervolgen, bleken er stukken aan de bus te zijn. De wegenwacht kwam ter plekke en lapte de auto op. 

Opvallende locatie
De locatie had niet opvallender kunnen zijn. De gemeente hield aan beide zijden van de Zuidelijke Rondweg flitspatrouilles achter de bosjes onder de verkeersborden. In het weekend van 13 april werden deze vermoedelijk door een geïrriteerde weggebruiker teruggesnoeid. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen. Kort daarna reageerde de gemeente op 16 april met het bord 'Slow down! Hier komt iets nieuws'. Wethouder Boaz Adank onthulde niet veel later een verdacht echt lijkende afbeelding van een flitsbusje, dat er geregeld staat. Een dag later werd de bus omgegooid en beklad. Dit werd al snel weer netjes gemaakt door de gemeente. Begin juli zaten er ineens de twee Sesamstraat-karakters Tommie en Pino op de afbeelding. Dat ging een maand goed, totdat het bord begin augustus opnieuw vernield werd. 

Iemand plakte twee Sesamstraat-karakters op de neppe flitsbus

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief