De taxi's werden door de politie op diverse dingen gecontroleerd.
De taxi's werden door de politie op diverse dingen gecontroleerd. (Foto: Perry Roovers)

Politie houdt grote controle op Slingerweg gericht op taxi-vervoer

  Politie

BREDA - De politie heeft gisteravond een grote controle op Slingerweg gehouden gericht op al het taxi-vervoer. Bij deze actie waren vier agenten van Inspectie Leefomgeving en Transport betrokken. Daarnaast waren er zeven boa's, twee sociaal-rechercheurs en zes à achter politieagenten aanwezig. 


Vanaf een bepaalde locatie in de stad naar de Slingerweg geleid. Daar was een controle-post ingericht op het voorterrein van de afvalservice. De taxi's worden op allerlei aspecten gecontroleerd. Er wordt gekeken naar verkeersovertredingen (wegenverkeerswet), rij- en rusttijden, boordcomputer/taximeter, kwaliteitsregels taxiverordening, rijden zonder geldig rijbewijs, apk en landelijke chauffeurskaart, rijden zonder geldige Bredase taxivergunning.

Het doel is om de kwaliteit van het taxivervoer in Breda te verbeteren. Daarnaast moeten chauffeurs die ook korte ritten rijden, gastvrij en representatief zijn. Om dit te realiseren zijn er verschillende interventies ingezet, zoals de inzet van taxi-stewards en de invoering van het keurmerk. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief