Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Update: omgekomen kinderen woningbrand zijn 6 en 9 jaar

  Politie

STRIJBEEK - Bij een woningbrand aan de Daesdonckseweg in Strijbeek zijn vannacht twee kinderen (6 en 9 jaar) om het leven gekomen. Ook raakten twee andere familieleden gewond.


Het ging om een houten chalet in een bosperceel die alleen te bereiken was via een onverharde weg. Toen de politie als eerste ter plaatse kwam werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen en mogelijk niet naar buiten waren gekomen. De bewoonster van de woning had samen met een andere kind wel naar buiten kunnen vluchten.

Hevige brand

De chalet stond zodanig in brand dat de agenten niet meer naar binnen konden. Ook de brandweer, die een minuut later arriveerde konden de woning niet meer betreden. Ze begonnen meteen te blussen. Er was nog even de hoop dat de kinderen uit de woning gevlucht waren. Daarom werd de omgeving afgezocht met politiehonden. Maar uiteindelijk troffen brandweermannen twee stoffelijke overschotten op de eerste verdieping aan. 

De bewoonster van het pand, de oma van één van de slachtoffers, raakte ook gewond. De vader van dat kind, die in een andere chalet sliep, had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk, hij had daarbij brandwonden opgelopen. Ook de moeder sliep in dat chalet. Deze familie komt uit Rotterdam. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatste. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden ontfermden zich over de twee gewonden en de andere familieleden. Iedereen werd of naar een ziekenhuis gebracht of heeft op een andere wijze lichamelijk of psychische zorg aangeboden gekregen.

Onderzoek

Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag heeft de politie toch een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt aan een ongeval.

De Daesdonckseweg ligt in de gemeente Alpen-Chaam, net voor het viaduct richting Ulvenhout. De weg loopt parallel aan de A5.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief