De brand in Tilburg zorgt voor donkere wolken over Breda.
De brand in Tilburg zorgt voor donkere wolken over Breda. (Foto: Naomi Wirken - Schrijvers)

Megabrand Tilburg zorgt voor donkere wolken en stankoverlast in Breda

  Politie

BREDA - Het zal meerdere Bredanaren vanochtend wel opgevallen zijn. Grote rookwolken trekken over de stad. Dit kwam door een grote brand bij vier bedrijven aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Er was sprake van veel rookontwikkeling die naar het westen trekt. 


Even na 03.00 uur vannacht brak er een brand uit bij een industriepand in Tilburg. Dat meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brand breidde snel uit, waardoor er al snel vier panden in brand stonden.

De brandweer uit Tilburg en omliggende regio's rukten massaal uit om de vlammenzee te blussen. Ook een crashtender van de luchtmacht kwam ter plekke om het incident te bestrijden. De politie zette de wegen om het terrein af. Er werden meerdere metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. Deze werden niet aangetroffen. In totaal zijn er zo'n tachtig mensen bezig om het vuur te doven. 

Het sein brand meester bij de brand aan Zevenheuvelenweg is vrijdagochtend rond 09.15 uur gegeven. De hulpdiensten hebben wel nog geruime tijd nodig voor bluswerkzaamheden. 

Bij de brand was veel sprake van rookontwikkeling. Daarom werd er om 04.30 uur een NL-alert verstuurd met het advies om ramen en deuren te sluiten. De grote rookwolken dreven richting het westen weg. Daarom waren deze vanochtend over een groot gedeelte van Breda te zien. Het kan zijn dat roetdeeltjes neerdalen. Advies is om deze weg te spoelen en daarna de handen te wassen. 

FOTOSERIES