De politie kwam met twee voertuigen ter plekke.
De politie kwam met twee voertuigen ter plekke. Foto: Perry Roovers

Valse melding steekpartij op station: dronken 19-jarige Rotterdammer berooft vrouw

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Vanochtend vroeg werd er een steekpartij gemeld op het station in Breda. Ter plekke bleek dat niet zo te zijn. Het ging om een dronken man die overlast veroorzaakte. De 19-jarige Rotterdammer is aangehouden

Rond 06.00 werd er een melding gedaan van een steekpartij op het station. Een man zou bebloed en verward rondlopen op het station. De politie ging met spoed ter plekke. Daar bleek er geen sprake te zijn van een steekpartij. Agenten troffen een man aan die hen bekend voorkwam. De Rotterdammer had zich namelijk eerder die avond, elders in Breda, mogelijk gesneden aan een glas en hiervoor de politie gebeld. 

Vervolgens kreeg de politie te horen dat op het station een man had geprobeerd een persoon te beroven. Slechts enkele minuten later meldde zich een vrouw bij de agenten. Zij was daadwerkelijk beroofd. De verdachte bleek de 19-jarige man. Hij is op heterdaad aangehouden. 

Tijdens zijn arrestatie verzette de man zich hevig. Hij heeft hierbij een agente uitgescholden. De man is aangehouden voor zowel de daadwerkelijke beroving als de poging tot beroving. Ook heeft de agente aangifte gedaan van belediging. De man was flink onder invloed van alcohol. Of hij ook drugs had gebruikt wordt onderzocht.