De politie kon de man niet meer achterhalen.
De politie kon de man niet meer achterhalen. Foto: Rijnhout Media

Bredanaar (17) beroofd van scooter en portemonnee op Overakkerstraat

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een 17-jarige Bredanaar is gisteravond net voor middernacht van zijn scooter en portemonnee beroofd. Het slachtoffer belde ondertussen 112. Een andere man was getuige van de beroving, maar dat deed de verdachte niets. 

Rond 23.45 uur reed het slachtoffer over de Overakkerstraat naar huis. Plots stapte er een man voor hem, die de weg blokkeerde. De man had een hond, waarschijnlijk een bull dog, aangelijnd bij zich. Zonder verdere aanleiding stompte de man het slachtoffer direct in het gezicht. Daardoor viel het slachtoffer van zijn scooter. 

Het werd de Bredanaar al snel duidelijk dat de man zijn scooter wilde stelen. Daarom haalde hij de contactsleutel uit het slot. De 17-jarige jongen begon opzichtig en luid de politie te bellen. De maakte de verdachte kennelijk niets uit. Toen een getuige aan kwam fietsen ging de verdachte gewoon met zijn diefstal.

Hij opende de buddyseat van de scooter en haalde daar de portemonnee van het slachtoffer uit. Ook begon hij aan de bedrading van de scooter te morrelen, waardoor hij deze wist te starten. Daarna maakte hij zich samen met zijn hond uit de voeten. De toegesnelde politie, die een halve minuut later arriveerde, kon de man niet meer achterhalen. 

Dader
De dader wordt omgeschreven als een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij had een stevig postuur. De verdachte droeg een donkere jas van kort model met een witte streep over de mouw. Zijn leeftijd wordt tussen de 35 en 45 jaar geschat. Hij had een lichtbruin met witte hond bij zich, vermoedelijk een bulldog. De lijn waar de hond aan zat was wit en van het soort dat automatisch in en uit schuift.