Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision

Politie vindt duizenden euro's en drugs in verborgen vak in auto

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 19 september tot zondag 22 september 2019 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. In de omgeving van Breda werd in een voertuig 300 gram cocaïne en 4480 euro aangetroffen. De inzittenden zijn aangehouden.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de Nederlandse politie samen met hun Belgische opponenten in de omgeving van Breda. Tijdens de controle zagen de agenten een verdacht voertuig komen vanuit België. De auto met twee Belgen aan boord werd onderworpen aan een grondige controle. In een geheim compartiment van het voertuig werd bijna 300 gram cocaïne en 4480 euro in kleine coupures terug gevonden. De twee personen werden aangehouden.

160 van de in totaal 2001 gecontroleerden waren in het bezit van drugs en 14 van hen waren onder invloed. Tien mensen werden gerechtelijk aangehouden en 15 voertuigen in beslag genomen.