Foto: Rijnhout Media

Politiebureaus Breda kort dicht na 'serieuze dreiging'

  Politie

BREDA - Politiebureaus in en om Breda zijn op maandag in de late middag en vroege avond korte tijd gesloten geweest vanwege een dreiging. Na een eerste onderzoek werd geconcludeerd dat de melding dit maal zeer serieus genomen moest worden. 


Omstreeks 16.00 uur kwamen er bij de politie signalen binnen dat een persoon de politie iets ernstigs aan wilde doen. Ondanks dat de politie vaker bedreigingen ontvangt werd na een eerste onderzoek geconcludeerd dat deze melding dit maal zeer serieus genomen moest worden.

Hierop werden alle bureaus in en om Breda en Tilburg gesloten. Hierdoor kon enkele uren niemand in of uit het politiebureau. De omgeving van de bureaus werd door surveillerende agenten nauwlettend in de gaten gehouden. In de vroege avond werd de verdachte van de bedreiging gelokaliseerd en aangehouden.

Het ging om een 45 jarige inwoner van Rijen die vaker met de politie in aanraking is geweest. Zijn dreiging bleek te maken te hebben met persoonlijke rancune tegen de politie en had geen raakvlakken met enige ideologie.

FOTOSERIES