Illegale wapens (Foto ter illustratie)
Illegale wapens (Foto ter illustratie) (Foto: OM)

Bredase tiener aangehouden na rondrijden met nepwapen

  Politie

PRINSENBEEK - Een 17-jarige jongen uit Breda is afgelopen nacht aangehouden in Prinsenbeek nadat agenten in zijn scooter een nepwapen aantroffen.


Agenten kregen rond 03.10 uur een melding dat er twee jongens met een scooter nabij het spoor aan de Spoorstraat in Prinsenbeek stonden. Agenten zijn er naar toe gegaan en hebben de jongens gecontroleerd. In de buddyseat vonden ze een wapen wat later een balletjespistool bleek te zijn. Het nepwapen is in beslag genomen. De 17-jarige Bredanaar is aangehouden en overgebracht naar een politiecel voor verhoor. 

Nepwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. "Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen", laat de politie weten. "Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien." Iedereen met een nepwapen is strafbaar. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief