Foto: Rijnhout Media

Bredanaren aangehouden voor diefstal bij bedrijf uit Yerseke

  Politie

BREDA - Twee Bredanaren zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden als verdachten van een inbraak bij een bedrijf in Yerseke. De mannen zijn 20 en 16 jaar oud. 


Door een getuige werd rond 03.40 uur gemeld dat er pallets met kratten waren weggenomen bij het bedrijf. Volgens hem was dit gebeurd met behulp van een vrachtwagentje met een bepaald opschrift. Agenten zijn op zoek gegaan naar dit busje.

Op de Zanddijk in Yerseke werd een soortgelijk vrachtwagentje aangetroffen. Agenten keken in de laadbak en troffen daar een boel kratten aan die dus mogelijk van diefstal afkomstig waren. In de vrachtwagen zaten twee mannen. Één van hen is aangehouden. Dit betreft een 24-jarige man uit Den Bosch. Hij is overgebracht naar een politiebureau. De andere man ging er vandoor en kon niet meer achterhaald worden.

Even verderop, op de Zanddijk in Kruiningen, troffen andere surveillerende agenten een zelfde vrachtwagen. Ook daarin zaten twee mannen. Op verzoek mochten de agenten in de laadruimte kijken. Ook daar werden kratten aangetroffen die mogelijk afkomstig waren uit het bedrijf waar was ingebroken. De twee inzittenden van de vrachtwagen, een 20-jarige man uit Breda en een 16-jarige jongen uit diezelfde plaats, zijn ook aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Alle verdachten zullen dinsdag verder gehoord worden over hun betrokkenheid bij de bedrijfsinbraak.

Vierde verdachte

Omstreeks 07.45 uur reed een politieagent over de Patijnweg in Goes. De agent zag in de berm een man lopen. De man is staande gehouden door de agent. Het bleek te gaan om een 17-jarige Bosschenaar. De agent had gehoord dat er nog een verdachte was ontsnapt en heel toevallig kwam het signalement van deze jongeman overeen met dat van de verdachte die nog gezocht werd. Ook deze jongeman is aangehouden als verdachte van een bedrijfsinbraak. Hij is eveneens overgebracht naar een politiebureau waar hij zal worden gehoord.

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief