Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Update: Stomdronken bestuurder gedraagt zich na achtervolging recalcitrant

  Politie

BREDA - Agenten hebben vannacht in Breda een dronken bestuurder van de weg gereden. De 47-jarige Roosendaler liet een ravage achter toen hij in de Belcrum een lantaarnpaal raakte, maar stopte niet met rijden tot agenten hem van de weg reden. Later bleek hij geen rijbewijs te hebben. 


Een oplettende Bredanaar zag afgelopen nacht rond 02.10 uur een dronken man waggelend over straat lopen en vervolgens in zijn Mercedes met Spaans kenteken stappen. Deze persoon waarschuwde onmiddellijk de politie, waarna de politie met meerdere voertuigen ter plaatse kwam en de bestuurder aantrof op de Belcrumweg.

De automobilist reed de Markkade op en stopte daar vervolgens. De agenten besloten daarom de man een stopteken te geven. Het teken werd door de bestuurder genegeerd. Vanaf daar werd de dronken man door agenten achtervolgd.

Achtervolging
De automobilist reed tijdens de achtervolging met snelheden van circa 100 à 120 kilometer per uur het Spinveld op, om via de Lunetstraat en de Tramsingel weer de Markkade op te rijden. Na deze ronde nog een keer gemaakt te hebben, reed hij via de Emerparklaan de Hondsdonk op. De man reed door en in de Hondsdonk raakte hij een lantaarnpaal. Dat stopte hem echter niet. In de verhitte achtervolging vloog hij uiteindelijk uit de bocht en botste hij frontaal tegen een boom.

De agenten renden uit hun voertuig om eerste hulp te verlenen. De airbags van de auto waren geactiveerd. Ook rookte de motorkap flink. De bestuurder had een bebloed gezicht. Toen de agenten de man uit de auto wilden halen, stuitten zij op hevig verzet. Er moest gebruik gemaakt worden van pepperspray om de man te kunnen overmeesteren

Recalcitrant gedrag
Een ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. Ook daar bleef hij zich recalcitrant gedragen. Hij stribbelde tegen en vloekte tegen het medische personeel. Hij weigerde aanvankelijk alle hulp van de artsen. Ook verleende hij geen medewerking aan een bloedafname om het alcoholgehalte vast te stellen. Hierna is hij overgebracht naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek. Een opgeroepen traumahelikopter werd in een later stadium afgeblazen. In de auto lag naast de bestuurder een fles Whiskey. De auto die total loss was is door een berger getakeld. De gemeente heeft de lantaarnpaal veiliggesteld.

De man heeft meerdere overtredingen begaan. Hij reed in een auto zonder een rijbewijs, negeerde een stopteken en reed met hoge snelheden door het centrum. Daarmee veroorzaakte hij gevaar voor andere weggebruikers. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief