Foto: Pixabay

Belg (30) heeft zonder verklaring 3600 euro op zak, en levert alles in bij politie

  Politie

BREDA - Een 30-jarige Belg voorkwam afgelopen nacht dat hij vervolgd werd. Hij werd in de Heuvelstraat aangetroffen met een groot geldbedrag. Hier kon hij geen verklaring voor geven. Door afstand daarvan te doen, voorkwam hij vervolging. 


Rond 01.00 uur controleerde agenten een bestuurder van een auto in de Heuvelstraat. De man had geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich. Om toch achter zijn identiteit te komen, doorzochten de agenten de kleding van de man. Er werd een geldbedrag van 3600 euro in kleine bankbiljetten in zijn kleding aangetroffen. De Belg, op dat moment verdacht van witwassen, moest mee naar het bureau. 

Op het bureau werd duidelijk dat het om een 30-jarige Belg ging. De verdachte kon geen verklaring geven over het geldbedrag wat hij bij zich had. De 3600 euro werd na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen. Hiermee voorkwam de man dat hij strafrechtelijke vervolgd werd. 

Daarna mocht hij het bureau weer verlaten, maar later op de nacht kwamen agenten de man weer tegen. Uit een speekseltest bleek de man op dat moment drugs gebruikt te hebben. Na overleg met de eigenaar van de auto werd besloten de sleutels af te nemen, zodat de man niet meer kon rijden. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief