Spookrijden en met 130 km per uur door een woonwijk: snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

  Politie

BREDA - Een 44-jarige Bredanaar heeft vannacht zijn auto en zijn rijbewijs in moeten leveren nadat hij een aantal bizarre overtredingen maakte. Zo reed hij met 130 kilometer per uur door een woonwijk en nam hij al spookrijdend een rotonde.


De politie zag afgelopen nacht de bestuurder rond 01.30 uur over de Nijverheidssingel in Breda rijden. Omdat het vermoeden bestond dat hij hier wel erg hard reed, besloten de agenten hem te volgen. Toen zij constateerden dat de automobilist met tientallen kilometers per uur te hard door de straten reed, besloten ze hem aan de kant te zetten. Maar hier gaf hij geen gehoor aan.

Enorme snelheden

Ondanks de politie duidelijk maakte dat de bestuurder moest stoppen, reed hij met forse snelheid in de richting van Prinsenbeek en Etten-Leur. Tijdens de rit maakte hij verschillende gevaarlijke overtredingen, zoals het al spookrijdend de rotonde nemen. Op de Beeksestraat werd de snelheid vervolgens met meer dan 100 kilometer per uur overschreden, waar 30 kilometer per uur is toegestaan.

Klemgereden

Uiteindelijk reed de snelheidsduivel zich op de rotonde met de Velsgoed en de Beeksestraat klem toen de politie de weg blokkeerde. Hij werd direct aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto waarin hij reed is in beslag genomen. Op dit moment is het niet duidelijk waarom de Bredanaar vluchtte. Hij zit vast voor verder onderzoek.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief