Foto: Addo Sprangers

Politie schiet stomdronken jongen te hulp: 'Beseffen je vrienden wel wat er kon gebeuren?'

  Politie

BREDA - Jeugdagenten van het politieteam Weerijs hebben zaterdagnacht een stomdronken jongen moeten helpen in het centrum van Breda. De jongen was achtergelaten door zijn vrienden en was op een bankje in slaap gevallen. "Besef je en jouw vrienden wel wat er kon gebeuren?", vraagt de politie zich af op Instagram.


Op de foto die de politie vandaag plaatste op Instagram is te zien hoe een agente de jongen, die onder het braaksel zit, te hulp schiet. Hij was door zijn vrienden stomdronken achtergelaten in de stad. "Besef je en jouw vrienden wel wat er kon gebeuren? Buiten dat je lichaam hard aan het werk is om al die alcohol te verwerken en te verwijderen was het ook nog eens koud buiten. Dit kan lijden tot onderkoeling."

Bovendien had de jongen een dure iPhone en een portemonnee op zak. "Omdat je jezelf zo slecht voelt, en niet meer op je benen kunt staan, lag je te slapen op dit bankje. Ik denk niet dat je gevoeld had als er iemand je waardevolle spullen had afgenomen?!" Uiteindelijk lukte het de agenten om de jongen weer bij kennis te laten komen, en de code van zijn telefoon te ontrafelen. De politie belde vader van de jongen, die hem meteen op kwam halen.

De politie geeft aan drie kwartier bezig te zijn geweest met de situatie, en de jongen een bekeuring te hebben gegeven. "Niet om je dwars te zitten, maar in de hoop dat je gaat zien dat dit echt niet kan, en gevaarlijk is!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iets te veel gedronken? Deze jongeman, zat afgelopen zaterdagnacht alleen op een bankje in de stad /centrum Breda. Deze had iets te diep in het glaasje gekeken. En zo'n beetje heel zijn maaginhoud op de straatstenen weggelegd. Helaas konden zijn vrienden het ook niet opbrengen bij hem te blijven en hem veilig thuis te krijgen. Deze waren allemaal al vertrokken uit de stad en op weg naar huis. Besef je en jouw vrienden wel wat er kon gebeuren? Buiten dat je lichaam hard aan het werk is om al die alcohol te verwerken en te verwijderen was het ook nog eens koud buiten. Dit kan lijden tot onderkoeling. Ook zit je daar met een dure IPhone op zak. En een portemonnee met verschillende pasjes en wat geld. Omdat je jezelf zo slecht voelt, en niet meer op je benen kunt staan, lag je te slapen op dit bankje. Ik denk niet dat je gevoeld had als er iemand je waardevolle spullen had afgenomen?! Gelukkig hebben we met moeite de code van je gsm kunnen ontrafelen, door verschillende pijnprikkels bij je uit te voeren en je weer een beetje bij kennis kwam. Hierna konden we je vader bellen welke gelijk is gekomen om je op te pikken. Dit heeft ons 3 kwartier tot een uur gekost. Buiten dat wij op zo'n moment bezorgd zijn om je gezondheid, was je vader dat natuurlijk helemaal. Ondanks deze bezorgdheid hebben we wel een bekeuring aangezegd ivm deze dronkenschap. Niet om je dwars te zitten, maar in de hoop dat je gaat zien dat dit echt niet kan, en gevaarlijk is! ^CC #horeca #breda #alcohol #ietsteveel #openbaredronkenschap #jongeren #hulpverlening #bekeuring #wijkagent #waakzaam #dienstbaar

Een bericht gedeeld door Jeugdagenten Weerijs (@jeugdagenten_weerijs) op

 

FOTOSERIES